Tjänster

Vi har yrkeskunskap i traditionell och modern tapetsering av möbler. En smutsig, sliten och gammal soffa behöver nödvändigtvis inte föras till återvinningen. Oftast är stommen och stoppningen fortfarande i gott skick och genom att byta ut tyget på soffan blir den som ny. I många fall blir det förmånligare att köpa en ny soffa, men  att välja en gammal eller omgjord soffa, är en miljöinsats.

verhoilija artesaani snickare möbeltapetserare skratt hantverk retro tapeter
Image

Vi tillverkar måttbeställda möbler enligt dina egna ritningar och behov, eller så kan vi tillsammans planera och fundera fram en passande lösning för just dig. Priset på en måttbeställd möbel påverkas mycket av tillverkningsmetoder och materialval.

Har du redan nu en vision? Kontakta oss här.

Image
Image

Varje möbel är unik och därför planerar och överväger vi tillsammans med kunden vilka renoveringsbehoven är, allt från små justeringar till hela renoveringar. Vi tar oss an både antika och moderna möbler. Inget är omöjligt för oss, och det mesta går att reparera och ta till vara. De vanligaste restaureringsarbetena är  byråer, stolar, skänkar och köksbord.

Image
Image

Vi reparerar och renoverar enskilda fönster och dörrar med traditionella metoder och material. Vi kittar bågar med linoljekitt och målar med linoljefärg enligt Museiverkets rekommendationer. Vi färdigställer också  splitternya dörrar och fönster när måtten avviker från vanliga standardmått eller då det konstateras att en renovering inte är lönsam. I vårt lager hittas enstaka gamla, handblåsta fönsterglas som kan användas vid behov, för att behålla ett tidstypiskt utseende.

Image
Image

Vi vill uppmuntra dig att ta dig an egna projekt och vi ger dig gärna tips och råd om hur du ska gå vidare med ditt arbete. Om det är något du funderar över är det bara att skicka e-post eller att ta kontakt via vårt kontaktformulär. Vi hjälper dig gärna!

Du kan beställa möbeltyger från oss till egna projekt. Mer om vårt urval av tyger hittar du här nedanför under rubriken möbeltyger.

Image
Image

Möbeltygerna varierar mellan 40-120 €/meter. Tyger med mönster och i sammet varierar mellan 70-120 €/meter. Vi hjälper dig gärna att välja ut ett lämpligt tyg antingen till hemmet eller till ett offentligt utrymme. Du kan också låna hem tygprover över natten så du i hemmamiljö kan vaska fram det bästa alternativet för just dig.

Hos oss hittar du läder- och tygprover från Lauritzon, Annala, Orient Occident, Sydtextil, Sanderson, Clarke & Clarke, William Morris och Nevotex. Vi använder också äkta renskinn från Ahlskogs i Kronoby. Om du inte hittar det rätta tyget i vårt sortiment, letar vi upp nya alternativ från olika tygleverantörer.
Om du vill ha ett mer vågat mönster kan du förstås själv beställa tyg från till exempel Svenskt Tenn från Sverige.
Vi arbetar helst med tyg som beställts via oss så att vi kan säkerställa att tyget är lämpligt och hållfast.

Nytillverkad sammetspuff med vacker blommig omklädd emmastol
Image