Evalis Sundkvist grundade Elsa Möbel hösten 2009.

Evalis har studerat till finsnickare på Hantverksskolan Optima i Terjärv. Efter studierna så kom tanken på ett eget företag ganska naturligt iom att motsvarande arbetsplatser inte fanns i närområdet. På Elsa Möbel får Evalis utöva sin kreativitet och konstnärlighet samt använda traditionella material vid tillverkandet av unika hantverk.
Hösten 2016 hittade Evalis ett charmigt anrikt gammalt snickeri i Hopsala Kronoby som var till salu. Det blev kärlek vid första ögonkastet och i augusti skrevs köpebrevet på Skogshaga Gård. Elsa Möbel flyttade hela sin verksamhet till Hopsala 1.2.2017

Birgitta kom till Elsa Möbel 2013 efter en givande praktikperiod. Hon har studerat på Artema i Kalajoki och är utbildad artesan inom träbranschen. Tidigare arbetsutmaningar fick ge vika för den nya intressanta trähantverks branschen. På Elsa Möbel kan Birgitta mångsidigt förverkliga sig själv inom både träarbeten och möbeltapetsering.

Även Riikka kom till Elsa Möbel efter en längre praktikperiod 2015. Hon har först studerat på Artema i Kalajoki och är utbildad artesan inom träbranschen och sedan fortsatt sina studier på Teak i Teuva med möbeltapetsering. Riikka har främst fördjupat sina kunskaper inom traditionell möbeltapetsering samt ytbehandling och fick sin examen våren 2016.

Eeva blev beviljad ett lärlingsstipendium från Svenska Kulturfonden och inledde sitt lärlingsår på Elsa Möbel i Juni 2018.

Nära allas hjärtan ligger återanvändning, ekologisk tänkande och inredning och pysslande hemma.

I vårt arbete så strävar vi alltid till högklassiga slutresultat vare sig det är frågan om renovering av ett loppisfynd eller återställandet av en antik släktklenod till sin forna glans. Planering tillsammans med kunden är en del av ett lyckat slutresultat. Våra kunder är privatpersoner, företag och föreningar.

Vi ger gärna råd och tips åt de kunder som har egna renoveringsprojekt hemmavid. Förutom produkterna som finns till salu i vår webshop så kan man beställa möbeltyger, linoljefärger och gammaldags möbelbeslag via oss.

Elsa Möbel