Vi förbereder oss inför vårens fester.

För en tid sedan så fick vi som uppdrag att tillverka ett stort bord av gamla dörrar. Dessa dörrar är tillverkade på 60-talet och har redan i många år stått i en källare i väntan på att en dag få komma till användning igen. Ofta kan man läsa i inredningstidningar om patinerade gamla spegeldörrar i massivt trä som återanvänts till olika matbord i finrummet eller ute i trädgården. Det här blev en lite “modernare” variant.

ekfaner dörr-bordVi hoppas att det skall firas många fina fester runt detta bord!

Benen, av HAY , hade kunden själv beställt sedan tidigare och deras önskan var att få en stilren profil utan synlig sarg. Dörrarna kändes tunga att bära men efter att vi sågat itu så kunde vi konstatera att som vanligt då på “spar-tiden” så är dörren fylld med hårda paffremsor. Det krävdes en  hel del förarbete att limma stödribbor längs kanterna för att vi skulle få till en ordentlig limfog som skulle hålla för belastning. Bordet blev ca 1m bred och 2.5m lång. På kanterna limmades ännu en massiv eklist och sedan ytbehandlades ytan med Osmo Colors vax.

Ovet

Dessa gamla spegeldörrar renoverades för ett år sedan och blev då färdiga lagom till kundens invigningsfest av det nyrenoverade hemmet. Dörrarna målades med Ottosons linoljefärg. Dörren i mitten fick nytt glas med gammaldags struktur sk. “katt-tass”glas.

Det lönar sig att fråga offert om ni har stort renoveringsprojekt på gång. Vi kan kanske hjälpa till med något så att ni säkert hinner få färdigt innan den stundande festen. Just nu håller vi på med att klä om stolsitsar och en soffa. Ännu skulle vi nog hinna med något projekt så bara att ta kontakt! 😉

mustat nojatuolit

Dessa fina stolar blev också färdiga för en tid sedan. Teak- armstöden är nya och formlimmade. Retro- 60-talsmöbler känns väldigt moderna just nu. Stommen är klädd med ett enfärgat svart tyg medan sittdynan är klädd med Laurizons Maze tyg. Det tyget har varit mycket populär hos oss. Det svarta mönstret syns dåligt men samma tyg har vi använt då vi klätt om en soffa. Visst är det ett fint mönster?

Jag försöker hela tiden uppdatera bilder på möbler som finns till salu i vår möbelbutik. Vi börjar ha ett stort utbud på olika 60-talsmöbler och äldre allmogemöbler. Det här soffbordet kunde kanske behövas till er stora fest? Pris: 150€
Edit: Soffbordet såld!

2 comments
  1. Hei! Osaatteko kertoa valmistajaa noille kahdelle mustalle tuolille? Olemme etsineet samantyylisiä tuoleja itsellemme.

    • Hei Tommi! 🙂 Asiakkaamme muisteli että nämä nyt mustaksi verhoiltuja nojatuoleja on aikoinaan ostettu Kokkolasta, Hojosta. Valmistaja on varmaan ollut Askon edeltäjä.
      Pidämme silmät auki ja ilmoitamme teille jos samantyylisiä tuoleja sattuisi tulemaan meitä vastaan.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>