En smutsig, sliten och gammal soffa behöver nödvändigtvis inte genast föras till återvinning. Oftast är stommen fortfarande i gott skick och hos oss så kan vi klä om er möbel så att den blir så gott som ny. Samma soffa får förlängd livslängd och på det sättet kan vi vara med och spara på naturen.

Vi har yrkeskunskap med traditionell tapetsering av möbler och bindning av fjädrar samt modern industriell tapetsering med skumgummi. Vi använder gärna traditionella material och metoder enligt önskemål. Det kan påverka priset en aning jämfört med modern tapetsering. Förutom soffor så klär vi om gungstolar, länstolar, stolar, fotpallar, sänggavlar, madrasser, bänkar och sittdynor till båtar, samt fäller in skinn i skrivbordsskivor. Vi syr också kuddar och överdrag till stolar.

I vårt urval hittar ni tyger från Lauritzon, Annala, Orient Occident, Romo, Henry Borg m.m
Vi använder oss också av äkta skinn från Pelo Leather och renskinn, som kan färgas enligt önskemål, från Arctic Origin/ Ahlskog Tannery.

Det är inte så enkelt att säga ett fast pris på att klä om en möbel utan att ha sett själv i hurudant skick den är i. Materialpriset baserar sig på tygåtgång och hur mycket av stoppningen som måste förnyas. Det går bra att skicka en bild på möbeln åt oss så kan vi räkna ut en preliminär offert. Vi gör också hembesök i närområdet och kan ta med möbeltyger för att räkna ut en noggrannare offert. Ofta kan det vara bra att i hemmamiljö få jämföra tygproverna och det är också möjligt att låna över natten.