Elsa Möbel är återförsäljare av den matta kalkfärgen Vintage Paint sedan mars 2015. Via oss kan ni köpa färg och beställa olika inredningsprodukter från Jeanne D´arc Living. Alla produkter tillverkas i Danmark av små familjeföretag och i JdL´s egna workshops.
Kalkfärgen Vintage Paint är en vattenbaserad och miljövänlig produkt som är så gott som doftfri. Färgen är en moderniserad version av den gamla original kalkfärgen från 1300-talets Italien. Färgen lämpar sig ypperligt till att måla barnmöbler och leksaker. Den matta kalkiga färgen är extra fin på gamla möbler.

Kalkfärgen-möbelfärgen, fäster utan större förarbeten och kan målas på alla slags produkter och ytor (trä, sten, metall, plast m.m.). Färgen finns i 36 färger + 3st basfärger (100ml, 700ml)
Vissa nyanser (12st.) av samma kalkfärg säljs också i större burkar, 2,5l och kan användas som vägg/golvfärg.

Den målade ytan bör vaxas eller lackas för att få en slittålig och vattenbeständig yta. Matt Vax finns i 6 olika nyanser och kan användas med alla färgnyanser för att framhäva eller patinera den nymålade ytan. (klart, vitt, svart, ljusbrunt, brunt, grått).

I Vintage Paint serien finns också en Primer&Sealer produkt som kan användas som häftgrund innan målning för att förhindra att gammal lack, oljefläckar, eller garvsyran från ekmöbler tränger sig igenom och missfärger ljusa nyanser. Primer&Sealern, som också är miljövänlig kan också användas som en försegling/ lack.
Den nyaste produkten, den matta lacken, Vintage Varnish är ämnad att användas på matbordsytor, köksstolar och golv som skall tåla mycket hårt slitage.

Ifall du vill lära dig mera om olika målningstekniker och kalkfärgen så kan du köpa Vintage Paint boken Underbara Förvandlingar eller delta i en målarkurs på Elsa Möbel. Vi ordnar kurser ca 1 gång/ månad, följ vår Fb-sida för information eller ta kontakt på epost, info@elsamobel.fi Vi ordnar också dags/helg kurser för smågrupper enligt beställning.

jeannedarcliving-vintage

jeannedarcliving