sommarloppis och grillfest

Hos oss har det blivit allt vanligare under sommaren med olika gårdsloppisar och rundor. Tror att det varje helg ordnas i någon av byarna. För en tid sen så hittade jag dehär från en gårdsloppis i Karleby. Jag är en samlare på gamla lampor och speciellt är jag förtjust i de med träfot och mässing. Den gamla spegelramen skall tas i bitar för att sedan limmas ihop på nytt. Ena hörnet saknas och den kommer jag att snida av gammalt trä.
Den gamla barnstolen i gustaviansk stil hade blivit målad med turkost miranol. Jag använde värmeblåsaren för att skrapa bort den färgen, under fanns en rödbrun pigmentfärg. Den gråa stolen blev såld häromdagen men jag hann få en bild på stora och lilla “syster” tillsammans. Färgen på den stolen är Ottosons umbragrå färg och jag tänker mig att den lilla stolen skulle få samma färg. Eventuellt kunde man lämna sitsen omålad och bara olja den.
Gamla saker och prylar har börjat stiga med sina priser  den senaste tiden. Helt förståeligt och kul att man inser värdet från en annan tid. De saker jag brukar fastna för och köpa är sånt som är i väldigt dåligt skick. Den lilla stolen var så ranglig att det var en lycka att alla delar ännu satt ihop och fanns kvar.
Oftast är det de möbler som genomgått en varsam renovering som blir till de finaste skatter. 

Vi är inte sena med att ordna grillfest ifall det finns möjlighet. Efter en lång arbetsdag senaste lördag så bjöd vi in oss på en spontan grillkväll. Solen lyste fint men vädret är inte speciellt varm för tillfället. Vissa pratar om att det har kommit snö idag!
Svärföräldrarna bor på ett mycket fint ställe med sjöutsikt och blommande syrenträd.
Denna midsommar kommer jag fira min mormor och morfar på deras diamant bröllopsdag! Det blir knytkalas och grillat med hela stora familjen.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>