Valkoinen talonpoikassohva lila-harmaalla kankaalla

585.00 

Varasto loppu

Talonpoikassohvan tarina:
Viime vuoden lopussa verstaallemme saapui kaunis vanha levitettävä talonpoikassohva. Sormet alkoi melkein heti syyhyämään, että pääsisin sitä laittamaan kuntoon. Sohva oli Ullavan seudulta peräisin  ja sitä oli ainakin kerran aikaisemmin jo kunnostettu. Paksu kiiltävä punaruskea pintakäsittely oli mennyt tosin jo niin huonoon kuntoon että päätimme tehdä täysremonttia vanhaa kunnioittaen.
Lämpöpuhaltimen avulla poistin ja rappasin vanhoja maaleja pois. Sen jälkeen hioin varovasti hienolla hiomapaperilla kaikki pinnat, niin että kolot ja vanhat naarmut jäi muistoksi. Hionnan jälkeen sohva on pesty huolellisesti mäntysuovalla.

Pintakäsittely:
Talonpoikassohvaa halusin maalata ihanalla Vintage Paint kalkkimaalilla. Sävynä valitsin Pearl Grey ja viimeistelin pintaa valkoisella Vintage Wax vahalla.
Virheet, naarmut ja halkeamat näkyy ja sointuu kauniisti mattasen maalin kanssa. Pinta on aavistuksen kulutettu niin että ei ole niin just maalatun näköinen ja sitä uskaltaa käyttää kunnolla eikä varoen. Kauniit vanhan männyn puunsyyt kuultavat paikoitellen maalin alta.

Sohva vai sänky?
Tämä kaunis vanha sohva on levitettävä. Se tarkoittaa sitä että sohva on oikeasti tominut sänkynä pariskunnalle ja mahdollisesti myös yhdelle tai muutamalle pienelle. Voi olla hankalaa tänä päivänä sitä kuvitella, sillä sohvalla ei ole tarpeeksi pituutta niin että iso mies mahtuisi siinä nukkua.
Sohva ei ole maalattu sisältä. Istuinkansi on uusi vanerista tehty jonka päällä on vaahtomuovi ja vanua. Kun istuinkannen nostaa näkee kauniit patinoidut vanhat lankut. Tälle sohvamallille ei ole kuulunutkaan istuinkantta joten siksi olemme ruuvanneet sohvan sisälle rimat kannattelemaan kantta. Nämä rimat pystymme helposti poistamaan jos sohva tulisi levitettynä käyttöön.
Jos näkisitte että tämä vanha sohva voisi toimia lastenne sänkynä voimme teettää teille sopivankokoinen patja. Yleensä pienennämme standardimitoiltaan peruspatjaa niin että se sopii täydellisesti vanhan sohvamuodon mukaan ja täyttää kaikki kolot.

Huonekalukangas
Tällä kertaa päädyin kotimaiseen Annalan kankaaseen. Lapualla valmistettua Colmar 04 kangasta on ihanan pehmeän tuntoista ja kestää kulutusta hyvin arkikäytössä. 
Jos tuntuu siltä että tämä voisi olla juuri se teille tarkoitettu sohva, niin on myös toki mahdollista vaihtaa kangasta sopivampaan vaihtoehtoon mikäli nämä sävyt ei sovi juuri teidän sisustuksen kanssa. Meillä on laaja valikoima ihania verhoilukankaita kaikissa väreissä. Kuviollisina sekä yksivärisinä. Lähetä meille kommentti tai sähköpostia toivomuksistanne niin voimme esitellä vaihtoehtoja.

Terveisin Evalis (info@elsamobel.fi)


Mitat: 

Leveys- 175cm
Syvyys- 60cm
Korkeus- 120cm
Istumakorkeus- 56cm

Kotiinkuljetus:

Tarjoamme kotiinkuljetuksen Suomessa (0€). Kun klikkaat talonpoikassohvaa ostoskoriin alamme sitä valmistelemaan kuljetusta varten heti seuraavana arkipäivänä. Pakkaamme ja kelmutamme sen huolellisesti, osittain uusiokäytämme pakkaustarvikkeita. Sohva saapuu kotiovellenne joko Kaukokiidon tai Ahlskog Transportin mukana riippuen paikkakunnasta. Kokkola-Pietarsaari alueella toimitamme teille itse sohvan kotiin.
Kassalla voit ilmoittaa haluatko toimituksen tapahtuvan tiettynä päivänä tai ajankohtana. Olemme sähköpostitse yhteydessä kanssanne ennenkun sohva lähtee Kruunupyystä tulemaan teillepäin, että tiedämme varmasti jonkun odottavan sitä toisessa päädyssä.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>