Elsa Möbel perustettiin Evalisin toimesta 2009.

Evalis on opiskellut hienopuusepäksi Teerijärven veistokoulussa. Opintojen päätyttyä yritys oli perustettava, koska unelmatyöpaikkaa luultavasti ei olisi löytynyt. Elsa Möbelissä Evalis on voinut tuoda esille luovuuttaan, taitellisuuttaan sekä tehdä perinteisillä menetelmillä uniikkia käsityötä.
Syksyllä 2016 Evalis löysi vanhan perinteikkään puusepänverstaan pihapiireineen myynnissä Hopsalassa, Kruunupyyssä. Oli rakkautta ensisilmäyksellä ja pian hän miehensä kanssa oli Skogshaga Gårdin talon- ja verstasomistajia.
1.2 2017 lähtien Elsa Möbel toimii vain Hopsalassa.

Birgitta tuli harjoittelun kautta Elsa Möbeliin 2013. Puualan artesaaniksi kouluttautuminen tapahtui Kalajoen Artemassa. Aikaisemman ammatin haasteet saivat jäädä kiinnostavan käsityöalan löydyttyä. Elsa Möbelissä Birgitta voi monipuolisesti toteuttaa itseään puutöiden sekä verhoilun parissa.

Myös Riikka tuli harjoittelun kautta Elsa Möbeliin 2015. Hän on kouluttautunut ensin Kalajoen Artemassa puualan artesaaniksi ja syventänyt käsityötaitojaan Teuvan TEAK:ssa opiskelemalla myös verhoilijaksi. Riikka on perehtynyt vielä erityisesti pintakäsittelyyn.

Eevalle myönnettiin vuoden oppisopimustukea Svenska Kulturfondenilta ja hän aloitti työt Elsa Möbelillä kesäkuussa 2018.

Kaikkien sydäntä lähellä ovat kierrätysideologia, ekologisuus ja vihreät arvot sekä kotoilu.
Työssämme pyrimme laadukkaaseen lopputulokseen oli kysymyksessä sitten kirppislöydön korjaus tai perintökalleuden palauttaminen vanhaan loistoonsa. Suunnittelu yhdessä asiakkaan kanssa on osa onnistunutta lopputulosta. Asiakkaamme ovat yksityishenkilöitä, yrityksiä tai yhteisöjä.

Neuvomme mielellämme asiakkaitamme kotona onnistuvien pienkorjausten tekemisessä.

Verkkokaupan tuotteiden lisäksi kauttamme voi tilata verhoilukankaita, pellavaöljymaaleja sekä vanhanaikaisia heloja.