Rakkaudesta Remonttiin lauantaina 4.8-18

Kokkolan Wanhat Talot – Rakkaudesta Remonttiin on uniikki tapahtumapäivä tulevana lauantaina kun 14 kohdetta avaa ovensa vierailijoille. Vanhat talot ja kodit ovat eri aikakausilta ja tyyliltään hyvin erilaisia. Ne ovat persoonallisesti remontoituja ja sisustettuja vanhaa vaalien. Meidän oma kohde on siinä hyvä esimerkki. Funkkistalomme on varovaisesti ja hyvin vähän remontoitu kun taas meidän vanhat piharakennukset vaativat juuri nyt isompaa remonttia.

Meitä kaikkia yhdistää se rakkaus vanhaan. Rakkaudesta Remonttiin- on hauska sanonta sillä tänä kesänä meillä on ollut erikoisen lämmintä remontoidessa. Työt on tuottanut meille paljon pölyä, hikeä, vertaa ja välillä kyyneliä. Tämän kesän isoimmat kunnostustyöt on ollut piharakennuksien maalinpoistoa käsin kaapimalla ja maalus.

Remontointia vaatii paljon rakkautta ja sinnikyyttä ennen kun voi nauttia tuloksesta. 🙂 Monille varmaan remonttimatka on se tärkein ja aina onnistun löytämään uuden remonttikohden kun edellinen projekti alkaa valmistua.

viljaaitta
Itse olen ollut tapahtuman vierailijana aikaisempina vuosina ja parasta on mielestäni ollut se kun saa keskustella omistajien kanssa ja kysellä vinkkejä ja neuvoja. Kaupan päälle saa kauheasti inspiraatiota sisustukseen miten vähällä vaivalla saisi itsekin uudistettua kotona. Aina ei tarvitse repiä pois kaikkea ja aloittaa alusta. Tapahtumakohteissa voi tutustua myös muihin tähän alaan liittyviin yrityksiin ja niitten tuotteisiin. Meillä on suuri kunnia kutsua Lundagård pihallemme esittelemään Ottosonin pellavaöljymaaleja Ruotsista.  Pihalla esittelemme myös ikkunoiden entisöintiä ja mitkä työkalut ja aineet tarvitsemme siinä työssä pellavaöljymaalien lisäksi.
ottosons linoljefärg
Meiltä saa myös kysyä vinkkejä huonekalujen ja ikkunoiden/ ovien entisöinnistä. Juuri nyt meillä on työn alla vanha klahvilipasto minkä tulemme ootraamaan (puunmukailua) pigmenteillä ja olueella.
Verstaanvintillämme on myynnissä vanhoja huonekaluja, esineitä ja aarteita. Olemme Vintage Paint kalkkimaalin jälleenmyyjiä ja verstaanvintillä voit tutustua maalattuihin huonekaluihin sekä Funkkistalon yläkerran seinissä ollaan maalattu kalkkimaalilla vanhojen tapettien päälle.

elsa möbel

Funkkistalon ja puusepänverstaan historia on jo pitkä, me ollaan uudet omistajat, saimme ostaa tämän unelmapaikan vajaa kaksi vuotta sitten ja pikkuhiljaa aloitettu remontointia.

retro radioretro keittiö

Koska meidän kohteemme on kauimpana niin avaamme myös ovet pieneen pihakahvilan. Kahvia, mehua ja herkkuja voi ostaa kortilla tai käteisellä, myös vintin kaupassa voi ostella kortilla. Huom! Sisänpääsymaksu 5€ maksetaan vain käteisellä!

Lisätietoja päivän tapahtumasta löydät Facesta Kokkolan wanhat talot ja tästä näet kartan niille kohteille missä pitempi ajomatka Kruunupyyssä on kaksi kohdetta ja Alavetelissä 1. Monta kohdetta löydät Kokkolan Neristanissa.

Toivottavasti nähdään lauantaina!
Evalis och Daniel Talonomistajat Backfolkintiellä 16 68500 Kruunupyy

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>