Olemme aloittaneet JdL jälleenmyyjinä maaliskuussa 2015. Kauttamme voi tilata kalkkimaaleja sekä sisustustuotteita. Ne on valmistettu pienissä perheyrityksissä sekä JdL:n omassa verstaassa.
Kalkkimaali Vintage Paint on modernisoitu versio alkuperäisestä kalkkimaalista 1300-luvun Italiasta. Kalkkimaali on vesiohenteista ja ympäristöystävällistä. Etuna on myös hajuttomuus.
Maalit sopivat myrkyttömyytensä vuoksi erityisesti lasten kalusteisiin, mutta mattapintaisuus näyttää upealta myös vanhoissa huonekaluissa.

Kalkkimaali huonekalumaalina ei vaadi suurempia pohjatöitä. Kalkkimaali sopii monenlaisiin huonekaluihin ja tarttuu useimpiin pintoihin (esim. puu, kivi, metalli, muovi). Värikartassa on 36 murrettua sävyä sekä perusvärit punainen, keltainen ja sininen (100 ml ja 700 ml). Seinä- ja lattiamaaliksi tarkoitettua isompaa 2.5 litran maalipurkkia löytyy 12 maalikartan sävyssä.

Maalattu pinta voidaan tarvittaessa vahata tai lakata, jolloin saadaan kulutuksen- ja kosteudenkestoa. Vahaa löytyy kuudessa sävyssä. Kirkas vaha syventää maalin sävyä. Maalin väristä poikkeavalla vahavalinnalla voidaan saada aikaan hauskaa patinaa. Vahasävyjä ovat kirkas, valkoinen, ruskea, vaaleanruskea, harmaa ja musta.
Vintage Paint-sarjaan kuuluu myös Primer&Sealer, jota voidaan käyttää pohjustusaineena ennen maalausta. Vanha lakka, öljytahrat ja tammipuun happo saattavat varsinkin vaaleissa sävyissä tulla läpi maalatusta pinnasta.

Primer&Sealer on myös ympäristöystävällinen tuote ja sitä voidaan käyttää myös maalatun tuotteen viimeistelyyn. Uusin tuote, mattalakka, Vintage Varnish on tarkoitettu käytettäväksi kalkkimaalilla maalattuihin ruokapöytiin, keittiön tuoleihin sekä lattioihin, joissa vaaditaan kovaa kulutuksenkestoa.

Jos haluat oppia kalkkimaalien käyttöön liittyviä niksejä sekä maalaustekniikkaa, voit ostaa meiltä Maalaa ja uudista opaskirjan tai jopa osallistua järjestämillemme maalauskursseille. Järjestämme kursseja noin kerran kuukaudessa. Tietoa tulevista kursseista näet fb-sivuiltamme. Voit myös tiedustella kursseja sähköpostitse info@elsamobel.fi. Järjestämme myös päiväkursseja, joiden sisältö suunnitellaan ryhmäkohtaisesti.