Kevään värejä

Sain asiakkaalta tilauksen valmistaa vitriinikaapin. Yhdessä mietittiin sopivaa värisävyä ja kaapin kokoa ja mallia. Uusiin ovikehyksiin laitettiin hänen lapsuudenkodistaan säästynyttä vanhaa lasia.
Ruskean pohjamaalin päälle tuli turkoosi maali ja hiomalla saatiin kulunut vaikutelma. Vanhanaikaiset saranat ovat Lundagårdilta.

Valmistamme toivomuksenne mukaan kaikenlaisia huonekaluja. Vain mielikuvituksenne on rajana.
Eilen veimme asiakkaalle penkin, joka auttaa pikkulapsia kiipeämään helpommin vanhempiensa sänkyyn. Kankaan asiakas oli hankkinut itse ja siitä tehtiin myös oviverho. Turkoosin lisäksi vanha roosa, harmaa ja lilan eri sävyt ovat tällä hetkellä suosittuja vaihtoehtoja kun halutaan väriä kotiin. Tämä nojatuoli on verhoiltu uudelleen Laurizonin Stark kankaalla.

  pehmeä penkki2    2014-04-16 13.40.17

Kruunupyyssä löytyy monta ihanaa paikkaa jotka ovat tutustumisen arvoisia. Påraksen kappeli on yksi niistä, aika lähellä meidän verstasta. Kävin siellä viimeksi muutama päivä ennen pääsiäistä. Kappeli on joen varrella ja siellä oli ihanaa istua ja kuunnella lintujen laulua ja mietiskellä. Salin sisälle ei päässyt, mutta luulen että kesällä voi olla parempi tuuri. Kun avaa ulkooven niin pääsee kapeita rappuja pitkin ylös torniin. Siellä voi ihailla maisemia ja ihanaa rakennus-käsityötä. Hirret ovat alkaneet harmaantua kauniisti

Tämä kappeli on antanut minulle paljon inspiraatiota. Perinnerakentaminen on suuri haave päästä kokeilemaan ihan kunnolla, meillä on jo sopiva talo odottamassa, mutta se projekti on toistaiseksi vielä jäässä.

Kurkistaessani vanhojen ikkunoiden läpi näen että kappelin salissa löytyy pieni alttari ja puupenkit. Voisin kuvitella että siellä olisi aivan ihanaa pitää lämpimänä kesäpäivänä esim. ristiäiset perheen kanssa. Kattoon on maalattu hienot koristemaalaukset. Samanlainen kattomaalaus löytyy museosta, Helsingissä ja sen arvellaan olevan peräisin täältä Kruunupyystä, ensimmäisestä kirkosta todella kauan sitten.

Salissa löytyy myös ihana vanha talonpoikaiskaappi. Sekin on maalattu kevään turkoosivärillä, mutta taitaa olla jo muutama vuosi sitten. Kaappi on mahtavasti  kulunut ja se on todella vaikeaa työstää samanlainen vanha patinoitunut efekti uuteen huonekaluun.

Iloista vappua kaikille! 🙂

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>